2 κότσια χοιρινά, με δέρμα
2 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γλ.μπαχάρι
1/2 κ.γλ.γαρύφαλλο
ρίγανη 1 κ. σ.
θυμάρι 1 κ. σ.
δεντρολίβανο 1 κ. γλ.
6 πατάτες, στα 2 ή στα 4
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 πορτοκάλι (ο χυμός)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φτιάχνω μαρινάδα με το λάδι, κρασί, λεμόνι, μέλι, πορτοκάλι, αλατοπίπερο και μυρωδικά και βάζω τα κότσια να μαριναριστούν από βραδύς (10 ώρες τουλάχιστον) σε μπωλ σκεπασμένο με διαφανη μεμβράνη στο ψυγείο.
Βάζω στη γάστρα τα κότσια με τη μαρινάδα, πάνω σε λαδόκολλα για να μην κολλήσοουν στη γάστρα. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο (με αντιστάσεις). Μετά από 1 1/2 ώρα προσθέτω τις πατάτες και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα ακόμα (σύνολο 3 ώρες). Ξεσκεπάζω τη γάστρα και συνεχίζω το ψήσιμο για 15′ ακόμα, με αέρα.