1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (χεράκι) σε μερίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
4 πατάτες, κομμένες στα 4 ή 8
1 καρότο σε κύβους
1 κιλό αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ. σ. κορνφλάουρ ή αλεύρι (προαιρετικά)
Πλένω και στραγγίζω το κρέας.
Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά στο λάδι το κρέας και το γυρίζω να ροδίσει ελαφρά απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια να μαραθούν, χωρίς να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω ζεστό νερό που μόλις να το μισοσκεπάζει και αλατοπίπερο. Σιγοβράζω σκεπασμένο, κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα και προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Όταν μαλακώσει (40′ περίπου), προσθέτω τον αρακά και το καρότο και σιγοβράζω για άλλα 40′. Τις πατάτες τις προσθέτω 10′ μετά τον αρακά και τον άνηθο λίγα λεπτά πριν το τέλος.
Φτιάχνω αβγολέμονο και «αβγοκόβω» το φαγητό.
Σερβίρεται ζεστό. Ή διατηρείται ζεστό και “αβγοκόβεται” λίγο πριν το σερβίρισμα.