Μια ακόμα συνταγή για γαριδομακαρονάδα:
1/2 κιλό μακαρόνια
750 γρ. μεγάλες γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 κ.σ. πελτές
1 ποτηράκι ούζο
1/4 κ.γλ. καυτερή πάπρικα ή 1 κ.γλ. καυτερό μπούκοβο
5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ. γλ. ρίγανη (προαιρετικό)
2 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
200 γρ.τυρί φέτα χοντροκομμένη
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Καθαρίζω τις γαρίδες και αφαιρώ το έντερο χαράζοντας ελαφρά τη ράχη τους.
Σε μικρή κατσαρόλα βράζω τα κεφάλια και κελύφη με λίγο νερό για 10′, τα σουρώνω και κρατάω το γαριδόζουμο.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω ις γαρίδες με το σκόρδο 1′ από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα. Σβήνω με το ούζο και όταν εξατμισθεί βγάζω τις γαρίδες και προσθέτω στο τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Προσθέτω ντομάτα, πελτέ, αλατοπίπερο, δάφνη, κόκκους πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, μαιντανό και το γαριδόζουμο και σιγοβράζω για 15′.
Προσθέτω τις γαρίδες να σιγοβράσουν μέχρι 5′(όχι περισσότερο, γιατί σκληραίνουν!) και τις βγάζω.
Στο μεταξύ έχω μισοβράσει τα μακαρόνια. Τα προσθέτω στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτω λίγο από το νερό όπου έβρασαν και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτω το τυρί, ανακατεύω να λιώσει και προσθέτω και τις γαρίδες.