12 φτερούγες κοτόπουλου (1.5 κιλό περίπου)
λάδι για το τηγάνισμα ( ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
Για τον χυλό (κουρκούτι)
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ. γλ. μπέηκιν πάουντερ
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
3 κ. σ. σόγια σως
1 κ. σ. τζίντζερ σκόνη
1/2 κ. γλ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1κ. σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και καθαρίζω τις φτερούγες. Κόβω και πετάω τις άκρες. Στραγίζω.
Σε γουώκ ή τηγάνι ζεσταίνω άφθονο λάδι.
Βουτάω μία-μία φτερούγα στο χυλό και τις τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν (7′-10 ‘).
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω για 10′ τα υλικά της σάλτσας, να πυκνώσει. Ρίχνω στη σάλτσα μία-μία φτερούγα και τη βγάζω αμέσως.
Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με άσπρο μακρύκοκκο βραστό ρύζι.