Κοκορετσάκι φούρνου

1 ή 2 κοκορετσάκια, έτοιμα για φούρνο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Από κρεοπώλη παίρνω 1 ή 2 μικρά κοκορετσάκια νωπά (γύρω στα 30 εκ.) έτοιμα για φούρνο, από αρνάκι γάλακτος.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200οC με αέρα.
Σε ταψί με σχάρα βάζω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του μια λαδόκολλα, για να μη κολλήσει το αλουμινόχαρτο. Βάζω το κοκορετσάκι πάνω στη λαδόκολλα και το περιχύνω με μίγμα από λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Το τυλίγω με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
Το βάζω στο φούρνο και μετά 45′ αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζω το ψήσιμο, γυρίζοντάς το και από την άλλη πλευρά, να ροδίσει, χωρίς να στεγνώσει και ξεραθεί (30′).
Το κόβω σε χοντρά κομάτια (ροδέλες) όταν μισοκρυώσει (σε 15′).
-Ρίχνω κατά το ψήσιμο λίγο νερό στο ταψί, για να μη κολλήσουν τα υγρά.

-Aν κάποιος δεν θέλει να χρησιμοποιήσει έτοιμο κοκορετσάκι, μπορεί να το φτιάξει με μια μικρή συκωταριά, μια μικρή μπόλια και 1/2 κιλό εντεράκια από αρνάκι γάλακτος.
Θα κόψει τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια (3 εκ.) , θα τα περάσει εναλλάξ (συκώτι, πνευμόνι κλπ) σε μικρή ξύλινη ή μεταλλική σούβλα, θα τα πασπαλίσει με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θα τα τυλίξει με τη μπόλια και τέλος με τα εντεράκια, σαν σπάγγο, στην αρχή κατά μήκος και μετά γύρω-γύρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *