1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή μπουτάκια -κοπανάκια- ή φιλέτο στήθος σε κύβους 3.5 εκ)
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 πιπεριές (πράσινες ή διάφορα χρώματα) σε τετράγωνα κομμάτια 2εκ. ή χοντρές λωρίδες
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
½ φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
2 κ. γλ. κάρυ (προαιρετικό)
¼ κ.γλ. κύμινο (>>)
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά (>>)
1 κ. γλ. τζίντζερ (>>)
1 κ. γλ. ρίγανη (>>)
αλάτι, πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω το κοτόπουλο (πλυμμένο και στραγγισμένο) στο μισό λάδι, γυρίζοντάς το να ροδίσει απ’όλες τις πλευρές.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω λίγο ζεστό νερό, να το μισοσκεπάζει, τα μυρωδικά (εκτός από τη ρίγανη) και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει (35′ περίπου).
Ξεσκεπάζω, προσθέτω το λεμόνι, τη ρίγανη και το υπόλοιπο λάδι και δυναμώνω τη φωτιά να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό, με άσπρο ρύζι (πχ Basmati ή Yasmine) ή πατάτες τηγανητές.
-Μπορώ αντί στήθος να χρησιμοποιήσω φιλέτο μπούτι. Γίνεται μαλακότερο, σκουρότερο και νοστιμότερο.
.