1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
σε κομματάκια 3,5 εκ
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 ή στα 8
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 πιπεριές (διάφορα χρώματα) σε
κομμάτια 2 εκ.
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ελιές μαύρες (Καλαμών)
1 ποτηράκι κρασί
6 πατάτες και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Σε φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζω στο λάδι τα κρεμμύδια, γυρίζοντάς τα με τρυπητή κουτάλα μέχρι να χωρίσουν σε φέτες, χωρίς να μαυρίσουν ή λιώσουν. Τα βγάζω σε μπωλ. Ακολουθεί το ίδιο με τις πιπεριές, που τις τσιγαρίζω και τις βάζω στο μπωλ με τα κρεμμύδια.
Σωτάρω στο ίδιο λάδι το σκόρδο και τέλος το κοτόπουλο, ανακατεύοντας να ροδίσει απ’όλες τις πλευρές. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω 1 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζω σκεπασμένο.
Στο μεταξύ καθαρίζω και κόβω σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες. Τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο να ροδίσουν και τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας. Ξεπλένω τις ελιές να ξαλμυρίσουν και αφαιρώ τα κουκούτσια.
Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο (30΄) προσθέτω τις ελιές να βράσουν 10′, ώστε να μαλακώσουν και να του δώσουν σκούρο χρώμα.
Ξεσκεπάζω και δυναμώνω τη φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέτω τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά (να μη βράσουν).
Σερβίρεται ζεστό, ακόμα και κρύο και δεν χάνει τη νοστιμιά του αν διατηρηθεί στο ψυγείο.
-Προσοχή στο αλάτι και το πιπέρι, οι ελιές έχουν αλάτι και οι πιπεριές πιπέρι!
-Μπορώ να παραλείψω τις πατάτες και να το συνοδέψω με άσπρο ρύζι.
-Μπορώ να χρησιμοποιήσω φιλέτο μπούτι αντί στήθος. Γίνεται μαλακότερο, σκουρότερο και νοστιμότερο.
-Αν δεν με ενδιαφέρει να διατηρήσουν το σχήμα τους τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, μπορώ να τα βάλω να βράσουν με το κοτόπουλο.
Νοστιμότατο! Το μεγείρεψα σήμερα!
Μπράβο Δήμητρα! Πες μας πώς το έφτιαξες και τις εντυπώσεις σου.