1/2 κιλό κοτόπουλο φιλέτο στήθος
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 καρότα καθαρισμένα ή ξυσμένα και κομμένα στα 2
2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερυ
1/2 φλ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρόλα με 4 ποτήρια νερό βράζω το κοτόπουλο, την πατάτα, το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Προσθέτω αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο.
Όταν βράσουν και μαλακώσουν, τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε μπωλ να κρυώσουν και ρίχνω στο ζωμό το ρύζι να βράσει και να μαλακώσει.
Τεμαχίζω τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, (προσοχή να ψιλοκόψω το σέλινο) προσθέτω το βρασμένο ρύζι και τα βάζω σε μπλέντερ, προσθέτοντας τον ζωμό και το (ωμό) λάδι και τα κάνω πολτό.
Τον ζεσταίνω και σερβίρω στα πιάτα, με λεμόνι και φρεσοκομμένο πιπέρι.
Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, την αραιώνω προσθέτοντας καυτό νερό.