2 λαβράκια καθαρισμένα
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 λεμόνι (ο χυμός)
6 πατάτες σε ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμμένος
Πλένω και στραγγίζω τα ψάρια και τα βάζω στο ψυγείο να μαριναριστούν με λάδι, λεμόνι, κρασι, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, δάφνη, δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
Καθαρίζω και τεμαχίζω τις πατάτες και τις βάζω σε πυρέξ με λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο και ½ ποτήρι νερό. Ψήνω 40’ στους 200ο. Προσθέτω τα ψάρια, βάζω πάνω τους τη ντομάτα και ψήνω άλλα 30’. Τέλος πασπαλίζω με μαντανό.