Μελιτζάνες κοκκινιστές

                  4 μελιτζάνες

                  2 κρεμμύδια σε λεπτές φετούλες

                  3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ξυσμένες

                  (ή 1 κουτί κονκασέ)

                  1/2 φλ. ελαιόλαδο

                  1 κ. σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

                  3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

                  4 κόκκοι ή 1 κ. γλ. μπαχάρι

                  ½ κ. γλ. κανέλα

                  ½  κ. γλ. ρίγανη

                  αλάτι, πιπέρι                

    Πλένω και καθαρίζω τις μελιτζάνες, τις κόβω σε ροδέλες 2 εκ., τις βάζω σε τρυπητό, τις αλατίζω και τις αφήνω μισή ώρα για ναξεπικρίσουν.  Τις ξεπλένω καλά, τις στραγγίζω και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνας.

    Τις τηγανίζω ελαφρά με ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, να ροδίσουν (να μη μαυρίσουν!) και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας,να στραγγίσουν και να κρυώσουν.

    Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι, να μαραθεί.  Προσθέτω το σκόρδο και τις τηγανισμένες μελιτζάνες.  Σβήνω με τη ντομάτα και προσθέτω 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλατοπίπερο, μπαχάρι, κανέλα.

Σιγοβράζω σκεπασμένο 30′ περίπου, να μαλακώσουν (να μη λιώσουν).

Ξεσκεπάζω, προσθέτω τον μαιντανό και βράζω άλλα 10′, δυναμώνοντας τη φωτιά για να πυκνώσει η σάλτσα (να μείνει με το λάδι).

    Σερβίρεται όταν μισοκρυώσει ή και κρύο.

    -Μπορεί να συνοδευτεί με τυρί φέτα και πατάτες τηγανητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *