Μελιτζάνες με μανιτάρια φούρνου


2 μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

1/2 κιλό μανιτάρια σε φέτες

1 κουτί γάλα εβαπορέ

150 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη

1/2 φλ. τυρί τριμμένο (πχ κεφαλογραβιέρα)

3 αυγά

2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονκασέ

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Πλένω τις μελιτζάνες και τις ξεπικρίζω αλατίζοντάς τες σε τρυπητό για 1/ 2 ώρα. Τις ξεπλένω και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζω ελαφρά με το ελαιόλαδο, τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας και τις στρώνω σε ταψί ή πυρέξ, που έχω ρίξει τη φρυγανιά.

Στο ιδιο τηγάνι τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Προσθέτω τη ντομάτα, το μαιντανό και αλατοπίπερο και σιγοβράζω να μαλακώσουν.

Ρίχνω πάνω στη μελιτζάνα τη φέτα και τα μανιτάρια με τη σάλτσα. Πασπαλίζω με τυρί τριμμένο .

Χτυπάω τα αυγά με το γάλα και περιχύνω το φαγητό.

Ψήνω 40΄σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *