2-4 μπουτάκια (κοπανάκια) γαλοπούλας
4 πατάτες σε ροδέλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κ. γλ. σκόνη μουστάρδας
1/2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. κόλιαντρο
χυμός 1 λεμονιού
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1 κλαράκι ρίγανη
1 κλαράκι θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Πλένω τα μπουτάκια και τα βάζω σε ταψάκι ή πυρέξ με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω χυμό λεμονιού, λάδι, λίγο ζεστό νερό και μυρωδικά και ανακατεύω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (200ο) για 1 1/2 ώρα. Κατά το ψήσιμο τα γυρίζω και τα περιβρέχω με τη σάλτσα τους. Ολοκληρώνω το ψήσιμο στον αέρα για 15′ στους 190ο, για να πάρουν χρώμα.