4 μπριζόλες χοιρινές (με κόκκαλο)
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Πλένω καλά και στραγγίζω τις μπριζόλες. Πλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε μακρόστενα κομμάτια. Κόβω το κρεμμύδι σε φέτες.
Βάζω τις μπριζόλες σε ταψί ή πυρέξ, τις αλατοπιπερώνω, τις αλείφω με λάδι και μουστάρδα και προσθέτω μισό ποτήρι ζεστό νερό, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα, γυρίζοντάς τες στα 30′ να ψηθούν και από την άλλη. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 10′ στους 190ο με αέρα, να ροδίσουν και να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρονται ζεστές, με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.