4 πατάτες
3 καρότα
1 φλυτζάνι αρακάς (κατεψυγμένος ή κονσέρβα)
1/2 φλυτζάνι αγγουράκια τουρσί μικρά, ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια μαγιονέζα
4 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Βάζω προσεκτικά τα αβγά με κουτάλι σούπας σε μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα βγάζω σε 12′ (να γίνουν σφιχτά).
Πλένω πατάτες & καρότα. Τα βάζω ολόκληρα και αξεφλούδιστα σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. Οταν τρυπιούνται εύκολα με το
πηρούνι, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά (να μη παραβράσουν και λιώνουν), χύνω το νερό και τα αφήνω να κρυώσουν. Ξεφλουδίζω πατάτες, καρότα και αβγά και τα ψιλοκόβω σε μικρούς κύβους (0.5-1 εκ.) Σε άλλη κατσαρόλα με νερό έχω βράσει τον αρακά (να μη λιώσει).
Σε μεγάλο μπωλ βάζω όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω με τη μαγιονέζα. Από πάνω στρώνω με την ανάποδη του κουταλιού λίγη μαγιονέζα.