9 ποτήρια νερό ή ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
(ή 1-2 κύβοι)
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (1 1/2 κ. σ. για κάθε άτομο )
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
Χυμός 2 λεμονιών
Πλένω καλά το ρύζι σε σουρωτήρι και το στραγγίζω. Το ρίχνω σε κατσαρόλα με το νερό ή ζωμό που βράζει και ανακατεύω.
Οταν βράσει καλά το ρύζι, προσθέτω το ελαιόλαδο και αποσύρω από τη
φωτιά.
Ετοιμάζω το αβγολέμονο, χτυπώντας με πηρούνι, σύρμα ή μίξερ σε λεκανάκι τα ασπράδια, προσθέτοντας το λεμόνι λίγο-λίγο. Τέλος προσθέτω τους κρόκους,συνεχίζοντας το χτύπημα και με βαθιά κουτάλα προσθέτω λίγο-λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, χωρίς να σταματήσω να χτυπάω.
Ρίχνω λίγο- λίγο το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά και την ξαναβάζω στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρω.
Αν η σούπα είναι πηχτή, την αραιώνω με καυτό νερό.
Σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Αν αργήσει να σερβιριστεί, αφαιρώ το ζουμί και το βάζω σε άλλη
κατσαρόλα, για να μην απορροφηθεί από το ρύζι.
Πολύ ενημερωτική η συνταγή, ειδικά στις αναλογίες και στις μικρές λεπτομέρειες που εξασφαλίζουν την επιτυχία!
Κυρ Κώστα σε ευχαριστούμε!
Χαίρρομαι που σου άρεσε Κατερίνα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πολυ ωραια και γευστικη η συνταγη σας!!
Σε ευχαριστώ Ελεονόρα, χαίρομαι που σου άρεσε!
οι οδηγίες τόσο απλές μα τόσο κατατοπιστικές!
η πιο ωραία χυλωμενη σούπα που έχω φάει!
ευχαριστώ, πολύ απλή συνταγή για μια αρχάρια σαν εμένα.
σε ευχαριστούμε θερμά κυρ Κώστα. η σούπα εξαιρετική. θα δοκιμάσουμε και άλλες συνταγές σας αν κι εγώ αρχάριος επίσης.
Σας ευχαριστώ θερμά,
Πρώτη φορά κάνω σούπα, μιας και βρέθηκα με ιωση χωρίς πολλά υλικά στο σπίτι
Με σώσατε
Να είστε καλά!