Συκωταριά αρνίσια λαδορίγανη

1 αρνίσια συκωταριά γάλακτος (& γλυκάδια)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κ.σ. ρίγανη
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι

Πλένω καλά τη συκωταριά και τη ζεματάω 5΄ σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τη σουρώνω σε τρυπητό και όταν μισοκρυώσει την κόβω σε κομματάκια 2 εκ.
Τα τηγανίζω στο ελαιόλαδο να ροδίσουν. Μαζί βάζω και το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Σιγοβράζω σκεπασμένο 20’, να μαλακώσουν και να πυκνώσει η σάλτσα (να μείνουν με το λάδι τους).
Λίγο πριν γίνουν προσθέτω τη ρίγανη και τέλος το λεμόνι.
Σερβίρονται ζεστά, με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.

-To ζεμάτισμα βοηθάει στο να κόβονται ευκολότερα τα εντόσθια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *