4 χοιρινές μπριζόλες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (ο χυμός)
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή 1/2 κ.γλ. σκόνη (προαιρετικό)
αλάτι, πιπέρι
Πλένω τις μπριζόλες , τις στραγγίζω και τις στεγνώνω με χαρτί κουζίνας. Τις βάζω τη μια δίπλα στην άλλη σε φαρδιά κατσαρόλα που έχει κάψει καλά, χωρίς λάδι ή νερό. Όταν ροδίσουν τις γυρίζω με ένα πηρούνι, να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω λάδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι βραστό νερό. Σιγοβράζω σκεπασμένο για 35′, να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Προσθέτω το λεμόνι και βράζω άλλα 5′, να εξατμισθεί το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.
Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές ή πουρέ ή άσπρο ρύζι πιλάφι και με πράσινη σαλάτα.