Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό, οι μπριζόλες γίνονται πολύ μαλακές.
4 χοιρινές μπριιζόλες
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες σε ροδέλες
1 ποτηράκι χυμός ντομάτας
2 κρεμμύδια σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα σε λεπτά κομματάκια (προαιρετικό)
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Στρώνω στο ταψί το κρεμμύδι. Πλένω και στραγγίζω τις μπριζόλες. Τις βάζω στο ταψί. Κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις βάζω σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν (προαιρετικό), τις ξεπλένω και τις βάζω στο ταψί. Προσθέτω το σκόρδο, λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα και μισό ποτήρι ζεστό νερό. Προαιρετκά, βάζω από πάνω το τυρί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200ο), σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Μετά από 1 ώρα τα αφαιρώ και συνεχίζω το ψήσιμο ξέσκεπο, στους 180ο με αέρα.
-Γίνεται νοστιμότερο αν έχω τηγανίσει ελαφρά τις μελιτζάνες πριν τις βάλω στο ταψί.