1 κιλό φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρος ή πέρκα, κοκκινόψαρο κλπ)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 κ. γλ. ρίγανη
5 πατάτες
1 ποτηράκι κρασί άσπρο (προαιρετικά)
1/2 κ.γλ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω καλά το ψάρι. Το βάζω σε μπωλ, με λεμόνι, λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη, κρασί και το αφήνω στο ψυγείο, σκεπασμένο με διάφανη μενβράνη, να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Το βάζω σε πυρέξ, μαζί με τη μαρινάδα.
Στο μεταξύ έχω καθαρίσει και κόψει σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες. Τις στραγγίζω και τις βάζω στο πυρέξ, πάνω στο ψάρι. Προσθέτω λάδι, λεμόνι και αλατοπίπερο και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο, στους 200ο C για 30′ και στη συνέχεια στους 180ο C για άλλη 1 ώρα (σύνολο 90′ περίπου), να ροδίσουν οι πατάτες, χωρίς να ξεραθούν.
Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο, με χόρτα ή πράσινη σαλάτα.
-Επειδή τα φιλέτα ψαριού ψήνονται πολύ πιό γρήγορα και ξεραίνονται, τα βάζω κάτω από τις πατάτες.
Πολύ ωραία και κατατοπιστική συνταγή! Ευχαριστώ!
Κι εγώ σε ευχαριστώ Κατερίνα!