1 κατεψυγμένο ακέφαλο κοκκινόψαρο (ή άλλο ψάρι)
3/4 φλ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο (προαιρετικό)
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 φύλλo δάφνης
1 κλαράκι δεντρολίβανο
4 πατάτες
αλάτι, πιπέρι
Ξεπαγώνω, πλένω και στραγγίζω το ψάρι. Το κόβω σε 2 ή 3 κομμάτια.
Βράζω τις πατάτες, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες (ροδέλες).
Βάζω το ψάρι και τις πατάτες σε πυρέξ και προσθέτω λεμόνι, λάδι, αλατοπίπερ, κρεμμύδι κλπ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35′.