1 κιλό γάβρος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ρίγανη
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
3 κ. σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και καθαρίζω τον γάβρο: Τον πιάνω στο αριστερό χέρι και με το δεξί πιάνω το κεφάλι, το αποσπώ μαζί με τα εντόσθια και το πετάω.
Τον ξεπλένω σε τρυπητό και τον αφήνω να στραγγίσει καλά.
Τον αραδιάζω στη σειρά σε ταψί.
Αλατοπιπερώνω, συν ρίγανη και λάδι και προσθέτω το λεμόνι, ελάχιστο νερό (να μη τον σκεπάζει ! και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαιντανό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μείνει με το λάδι (30′-40′).
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με τον (ωμό) μαιντανό. Μπορώ να προσθέσω ωμό λάδι και λεμόνι.
Τρώγεται πάντως και κρύο (όχι παγωμένο).
Ωραία συνταγή κυρ Κώστα, λουκούμι φαίνονται οι γάβροι! Όσοι τυχεροί έχουμε δοκιμάσει κιόλας καταλαβαίνουμε περισσότερα απ’όσα δείχνει η φωτό. Παρεπιπτόντως, το μαϊντανό να τον πασπαλίσουμε αφού τους βγάλουμε ή λίγο πριν?
Xαίρομαι που σου άρεσε, Ανδρέα. Η γνώμη σου μετράει, γιατί είσαι γνώστης και πολυτάλαντος. Δεν ξεχνώ τα υπέροχα κοντοσούβλια σου κλπ! Τον μαιντανό τον έβαλα μετά. Μπορεί να μπεί και λίγο πιο πριν, αλλά αν ψηθεί πολύ μαυρίζει.
Καλό Φενεται θα το κανω τώρα
Καλή επιτυχία, θα περιμένω τις εντυπώσρις σου!
Θα το κάνω κ εγω!!