2 1/2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα, με πέτσα
1/4 κ. γλ. δεντρολίβανο (προαιρετικά)
1 κ. γλ. ρίγανη (>>)
αλάτι, πιπέρι
Πλένω, στραγγίζω και σκουπίζω με χαρτί κουζίνας το κρέας. Το βάζω στεγνό σε ταψί και το αλείφω με το μίγμα αλατοπίπερο, δεντρολίβανο, ρίγανη.
Το ψήνω σε προθερμασμένο σε χαμηλή θερμοκρασία (160ο C) φούρνο. Όταν ροδοκοκκινίσει καλά (2 ώρες περίπου) το γυρίζω να ροδίσει καλά και από την άλλη πλευρά (σύνολο 2 1/2 ώρες περίπου, 1 ώρα για κάθε κιλό κρέατος).
Όσο ψήνεται δεν το βρέχω με το ζουμί του.
Το τεμαχίζω αφού μισοκρυώσει.
Γίνεται πολύ μαλακό, με τραγανή πέτσα.