1 κοτόπουλο (1 ½ κιλό) ολόκληρο ή μερίδες
6 πατάτες (κυδωνάτες)
χυμός 2 λεμονιών
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (ή σκόνη)
1 κ. σ. μουστάρδα
1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
1/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά (>>)
1/3 κ.γλ. κάρυ (>>)
αλάτι, πιπέρι
Σε ταψί αλατοπιπερώνω (συν τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά) και αλείφω με λάδι και λεμόνι το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Προσθέτω 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (200ο C) για 1 1/2 ώρα, γυρίζοντας το κοτόπουλο να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και περιχύνοντάς το κατά διαστήματα με τη σάλτσα του.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με σαλάτα (λάχανο ή μαρούλι κλπ).