1 μπούτι γαλοπούλας
1 κρεμμύδι φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε κομμάτια
1 καρότο σε ροδέλες
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 γαρύφαλλα
1/2 κ. γλ. μοσχοκαρυδο
1/4 κ. γλ. μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Αφαιρώ το δέρμα, το λίπος και το κόκκαλο από το μπούτι και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί.
Προσθέτω το κρέας, γυρίζοντάς το να τσιγαρισθεί καλά και να ροδίσει και τέλος το σκόρδο, το καρότο και τις πιπεριές.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, 1 ποτήρι ζεστό νερό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει (45′ περίπου), προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειασθεί.
Ξεσκεπάζω και δυναμώνω τη φωτιά, να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό, με ρύζι.