Υλικά (για 20 τυροπιτάκια)
Για τη ζύμη:
1 1/2 φλ. αλεύρι (φαρίνα) που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη γέμιση:
2/3 φλ. τυρί τριμμένο (φέτα ή γραβιέρα κλπ)
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Σε μπωλ ανακατεύω με κουτάλι το γιαούρτι με το αλεύρι να γίνει μαλακιά ζύμη.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης.
Σε αλευρωμένο τραπέζι ή λαδόκολλα ανοίγω τη ζύμη με τα χέρια ή πλάστη. Με ένα φαρδύ ποτήρι κόβω ένα δίσκο διαμέτρου 8-10 εκ. Βάζω στο κέντρο του 1 κ.σ. γέμιση και το διπλώνω σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρούνι για να κλείσουν.
Αραδιάζω τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο στους 180ο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (20′).
Η συνταγή αυτή και η φωτο είναι προσφορά αναγνώστριας.