Εύκολο και γρήγορο πρόχειρο χωριάτικο φαγητό (Ρόδου).
3 ντομάτες ξυσμένες με τρίφτη (ή 1 κουτί νομάτες κονκασέ)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξυσμένο ή ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά
1 φλ. τυρί τριμμένο (πχ.ρεγγάτο, κεφαλογραβιέρα κλπ)
1 φλ. αλεύρι
1 κ. γλ. μπέηκιν πάουντερ (προαιρετικό)
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Φτιάχνω σε μπωλ πηχτό μίγμα (κουρκούτι), ανακατεύοντας καλά με κουτάλι τα υλικά και προσθέτοντας λίγο νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί.
Ρίχνω κουταλιές από το μίγμα σε τηγάνι με άφθονο καυτό λάδι και τηγανίζω μέχρι να
ροδίσουν και από τις δυό πλευρές, σε μέτρια φωτιά, για να μη μαυρίσουν.
Βγάζω με τρυπητή κουτάλα τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες.