1/2 κιλό εντόσθια κοτόπουλου(νωπά ή κατεψυγμένα) χοντροκομμένα
2 φλ. ρύζι νυχάκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά σε κομματάκια
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ. γλ. ρίγανη
1 >> μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζίντζερ
>> κάρυ
>> κύμινο
>> πάπρικα γλυκιά
αλάτι,πιπέρι
Τσιγαρίζω τα συκωτάκια στο λάδι, να ροδίσουν. Προσθέτω κρεμμύδι, πιπεριά και σκόρδο και τέλος το ρύζι, να σωταρισθεί κι αυτό. Σβήνω με το κρασί. Ρίχνω σιγά-σιγά 5 ποτήρια ζεστό νερό (1 μέρος ρύζι: 2 ½ νερό) και προσθέτω αλατοπίπερο και μυρωδικά. Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Φορμάρω αν θέλω σε φόρμα.
Σερβίρεται ζεστό, με λεμόνι.
Άλλος τρόπος
Βράζω 5 ποτήρια νερό (2 ½ για κάθε ποτήρι ρύζι) με λίγο αλάτι.
Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτω το ρύζι και σιγοβράζω μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα εντόσθια, που έχω ετοιμάσει ως άνω και ανακατεύω.
Ή σερβίρω το ρύζι χωριστά, σαν συνοδευτικό στα εντόσθια (βλ.φωτο).