(Η συνταγή αυτή και η εικόνα είναι προσφορά αναγνώστριας)
4 μπούτια κοτόπουλου
1/2 κιλό ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
2 κρεμμύδια σε λεπτές φετούλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γλ. ξέσμα λεμονιού
1/2 κ.γλ. κύμινο (προαιρετικό)
1 κ. σ. μαιντανός ψιλοκομμένος (>>)
αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζω, βράζω και στραγγίζω τα ρεβύθια.
Ανακατεύω σε μπωλ το κοτόπουλο με την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ξέσμα λεμονιού, το κύμινο και αλατοπίπερο.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι το κρεμμύδι. Προσθέτω τα ρεβύθια και το κοτόπουλο, περιχύνω με λάδι και λεμόνι και ψήνω για 45′.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με μαιντανό και συνοδεύεται με πρασινη σαλάτα.