3 τσιπούρες καθαρισμένες (ιχθυοκαλλιέργειας)
5 πατάτες σε ροδέλες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φρέσκια ντομάτα
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
3 κλαράκια δεντρολίβανο
3 κλαράκια ρίγανη
½ φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω καλά τα ψάρια. Τα βάζω σε πυρέξ, με 1 κλαράκι δεντρολίβανο και ρίγανη στην κοιλιά τους, τα περιχύνω με λεμόνι, κρασί και το μισό λάδι και τα αλατοπιπερώνω.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180ο με αέρα.
Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε ροδέλες, τις στραγγίζω καλά και τις βάζω στο πυρέξ κάτω από τα ψάρια, ανακατεύοντας.
Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζω ελαφρά στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, τον μαιντανό και αλατοπίπερο. Όταν πυκνώσει λίγο η σάλτσα (10΄), τη ρίχνω στο φαγητό και ανακατεύω. Κόβω σε 6 λεπτές ροδέλες τη ντομάτα και βάζω 2 ροδέλες πάνω στο κάθε ψάρι.
Ψήνω στο φούρνο μέχρι να μείνει με το λάδι του (1 ώρα 15΄) .
-Για να μη μαυρίσει και καεί ο μαιντανός, προτιμότερο είναι να προστεθεί στο τέλος και όχι στη σάλτσα.
-Δεν προσθέτω νερό.