1 κιλό χοιρινό (μπούτι ή σπάλα) ανοιγμένο για ρολό
5 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπέηκον
100 γρ. τυρί (κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι πχ ) σε μπαστουνάκια
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κ. γλ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
αλατι, πιπέρι
Ανακατεύω σε μπώλ λάδι, λεμόνι και μουστάρδα.
Απλώνω το κρέας σε λαδόκολλα , το αλείφω με μίγμα λάδι, λεμόνι, μουστάρδα, το αλατοπιπερώνω και βάζω πάνω του το μπέηκον, την πιπεριά και το τυρί.
Το τυλίγω σφιχτά σε ρολό και το περνάω σε δίχτυ για ρολό ή το τυλίγω με τη λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Το βάζω σε ταψί και γύρω του βάζω τις πατάτες. Προσθέτω λάδι, λεμόνι, ρίγανη, σκόρδο, αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις) στους 180ο C για 1 1/2 ώρα περίπου. Το γυρίζω και από την άλλη πλευρά, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα (αν υπάρχουν) και ψήνω άλλα 15′ με αέρα, να πάρει χρώμα.
Όταν μισοκρυώσει το κόβω σε φέτες, αφού αφαιρέσω το δίχτυ.
Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.
-Υπάρχει στα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ ρολό έτοιμο για ψήσιμο ή μπορεί να το τυλίξει ο κρεοπώλης.