2 τσιπούρες καθαρισμένες
4 πατάτες
2 καρότα
1 κολοκυθάκι
2 κλαράκια ρίγανη
2 κλαράκια δεντρολίβανο
2 δαφνόφυλλα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κ. σ. θυμάρι (ή ρίγανη)
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
αλάτι, πιπέρι
Βράζω τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι να μαλακώσουν και τα κόβω σε ροδέλες.
Τα βάζω σε πυρέξ μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και πάνω τους βάζω τα ψάρια, με 1 κλαράκι δεντρολίβανο, 1 κλαράκι ρίγανη και 1 δαφνόφυλλο στην κοιλιά τους.
Περιχύνω με το λάδι, το λεμόνι και το κρασί και πασπαλίζω με αλατοπίπερο και ρίγανη.
Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30′ . Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, γυρίζω τα ψάρια από την άλλη πλευρά και ψήνω άλλα 15′ με αέρα, για να πάρουν χρώμα.