Χοιρινά σνίτσελ φούρνου

                     

           4 σνίτσελ χοιρινά

           1/2 φλ. αλεύρι

           2 αυγά

           1 1/2 φλ.τρίμμα φρυγανιάς

           1 κ. σ. ελαιόλαδο                        

           1/3 κ. γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

           1 κ. γλ. μουστάρδα (>>)

           ½ κ.γλ. ρίγανη (>>)

           αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 Πλένω τα σνίτσελ, τα στραγγίζω και τα στεγνώνω καλά σε χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζω ένα μπωλ με το αλεύρι, ένα μπωλ με τα αυγά, χτυπημένα με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μουστάρδα και ένα βαθύ πιάτο με φρυγανιά τριμμένη και ρίγανη.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ο C .

Αλευρώνω ένα – ένα σνίτσελ, το τινάζω να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι, το βουτάω στο αυγό και τέλος το κυλάω στη φρυγανιά, να κολλήσει πάνω του και να το καλύψει όλο και από τις δύο πλευρές.

Τα βάζω σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα που έχω λαδώσει ελαφρά και τα ραντίζω με ελαιόλαδο.

Ψήνω μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν (γύρω στα 40΄).

Σερβίρονται ζεστά, με πατάτες πουρέ ή τηγανητές και σαλάτα μαρούλι ή βρασμένα λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *