Tσιπούρα φούρνου με αρωματικά χόρτα

1 τσιπούρα καθαρισμένη

2 κ. σ. ελαιόλαδο

χυμός 1 λεμονιού

1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο

1 κλαράκι ρίγανη

1 κλαράκι θυμάρι

1 κλαράκι δεντρολίβανο

2 κλωνάρια μαιντανό

αλάτι, πιπέρι

Πλένω και στραγγίζω το ψάρι.

Το βάζω σε ταψάκι ή πυρέξ με λάδι, λεμόνι, κρασί, αλατοπίπερο και στην κοιλιά του τα αρωματικά χόρτα.

Ψήνω κάτω από το γκριλ του φούρνου, στους 200οC. Όταν ψηθεί καλά από τη μία πλευρά (15΄) το γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη (άλλα 15΄ ).

Σερβίρεται με λεμόνι ή λαδολέμονο και συνοδεύεται με χόρτα ή σαλάτα βρασμένων λαχανκών.

-H 1 τσιπούρα είναι για 1 άτομο. Για περισσότερα θα χρειασθούν περισσότερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *