1 1/2 κιλό αρνάκι (χεράκι) σε μερίδες
¾ φλυτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 1/2 κιλό αντίδια
αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
Πλένω και στραγγίζω το κρέας.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρέας με τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω ζεστό νερό να το μισοσκεπάζει, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζω σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με το πηρούνι (45’περίπου).
Στο μεταξύ καθαρίζω, πλένω καλά και στραγγίζω τα χόρτα. Tα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρέας να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν (30’ περιπου).
Ετοιμάζω αυγολέμονο και αυγοκόβω το φαγητό.
Σερβίρεται αμέσως, ζεστό.