½ κιλό κατεψυγμένες αγγινάρες
1 κιλό ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο, αρακάς, πιπεριά, φασολάκια, καλαμπόκι)
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (ο χυμός)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Σε κατσαρόλα σωτάρω τα κρεμμυδάκια στο μισό λάδι.
Προσθέτω τις αγγινάρες και τα λαχανικά, χωρίς να τα ξεπαγώσω. Ανακατεύω προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα και σβήνω με το λεμόνι και λίγο ζεστό νερό. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν (1 ώρα περίπου). Άν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.
Τέλος δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω και το υπόλοιπο λάδι. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του.
Σερβίρεται ζεστό ή και μισοκρυωμένο.
Μπορεί να συνοδευτεί με τυρί φέτα.