2 κιλά ζυγούρι (χεράκι)
6 πατάτες, σε χοντρά κομμάτια
4 καρότα, σε ραβδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σ. ρίγανη
2 κλαράκια δεντρολίβανο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω το κρέας. Το βάζω στη γάστρα, μαζί με τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, μουστάρδα, σκόρδο, το λάδι , τον χυμό λεμονιού και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 2 1/2 ώρες, να μαλακώσει. Ξεσκεπάζω και ψήνω άλλα 15’, να πάρει χρώμα.