4 μπούτια κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. ρύζι νυχάκι 2 φλ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω το κοτόπουλο. Το τσιγαρίζω στο ζεστό λάδι με το κρεμμύδι. Προσθέτω το σκόρδο.
Σβήνω με το λεμόνι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτω αλατοπίπερο και δάφνη. Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει (30′ περίπου), προσθέτοντας ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
Προσθέτω 2 1/2 ποτήρια ζεστό νερό , το ρύζι και τα λαχανικά και σιγοβράζω για 20′ ανακατεύοντας.
Σερβίρεται ζεστό, με λεμόνι.