1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ελιά), σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (ο χυμός)
1 κ. σ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 πατάτες, στα 8
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω το κρέας. Σε κατσαρόλα με το λάδι το τσιγαρίζω , γυρίζοντάς το να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτω το κρεμμύδι και τέλος το σκόρδο.
Σβήνω με το λεμόνι και 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτω τη δάφνη και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (2 ώρες), προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Σε χύτρα ταχύτητος 40΄.
Στο μεταξύ έχω τηγανίσει ελαφρά με ελαιόλαδο τις πατάτες. Τις προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτω λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζω άλλα 20′, να μαλακώσουν και οι πατάτες.
Ξεσκεπάζω, προσθέτω τη ρίγανη και δυναμώνω τη φωτιά, να πυκνώσει η σάλτσα.
– Για ελαφρότερο φαγητό, δεν τηγανίζω τις πατάτες.