Αρνάκι γιουβέτσι με κριθαράκι

1.5 κιλό αρνάκι γάλακτος (χεράκι) σε μερίδες)

1/2 κιλ΄ο κριθαράκι μέτριο

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κουτί τριμμένη ντομάτα

1 κ.σ. πελτές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτηράκι κρασί κόκκινο

1/3 κ.γλ. κανέλα

1/3 κ.γλ. μπαχάρι

1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Πλένω και στραγγίζω το κρέας. Το βάζω σε λαδωμένο ταψί και το τσιγαρίζω λίγα λεπτά στους 180ο, γυρίζοντάς το να ροδίσει.

Στο μεταξύ ετοιμάζω σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, τον πελτέ, 2 ποτήρια νερό, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά . Σιγοβράζω και αδειάζω την κατσαρόλα στο ταψί με το κρέας.

Ψήνω στους 180ο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 ώρα περίπου). Βγάζω το κρέας, προσθέτω βραστό νερό και το κριθαράκι, ανακατεύω και προσθέτω βραστό νερό να το καλύπτει. Ψήνω για 25′.

Προσθέτω το κρέας στο ταψ΄ι και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι ή μυζήθρα πχ).

Σερβίρεται όταν μισοκρυώσει (15′).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *