1,5 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα
5 πατάτες, στα 4 ή 8
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γλ. κύμινο
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 καρότα σε μπαστουνάκια
2 κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια
αλάτι, πιπέρι
Πλένω & στραγγίζω το κρέας. Το βάζω σε ταψί, το αλείφω με το λάδι & τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τις πατάτες, τα υπόλοιπα υλικά και μισό ποτήρι νερό, τα ανακατεύω καλά και ψήνω σε προθερμασμένο στους 180ο C φούρνο για 2 ώρες, μέχρι να χρυσοκοκκινίσει. Κατά το ψήσιμο το γυρίζω και το περιβρέχω με τη σάλτσα του.
Σερβίρεται ζεστό, κομμένο σε μερίδες και συνοδευμένο με σαλάτα.