1 τσιπούρα καθαρισμένη
4 κ. σ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές λουριδίτσες
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες (προαιρετικό)
1 κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες (>>)
1/2 ποτηράκι κρασί άσπρο (>>)
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω σε τρυπητό το ψάρι.
Χαράζω λοξά το δέρμα και από τις 2 πλευρές με μαχαίρι.
Το βάζω σε μπωλ με λάδι, λεμόνι, ρίγανη, αλατοπίπερο και το αφήνω να μαριναριστεί ½-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη.
Το βάζω σε ταψί, μαζί με τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνω κάτω από το γκριλ του φούρνου, στους 200οC για 20΄. Όταν ψηθεί καλά από τη μία πλευρά (10΄), το γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη.
Σερβίρεται αμέσως, με λεμόνι ή λαδολέμονο ή μαγιονέζα και συνοδεύεται με χόρτα, πράσινη σαλάτα ή σαλάτα βρασμένων λαχανκών.
-H 1 τσιπούρα είναι για 1 άτομο. Για περισσότερα θα χρειασθούν περισσότερες.
-Αντί τσιπούρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί λαυράκι, λιθρίνι, γόπες κλπ.