1 κιλό φιλέτο στήθος γαλοπούλας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κουτί ντομάτες κονκασέ & 1 κ. σ. πελτέ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κομματάκια (προαιρετικό)
1/4 κ. γλ. μπαχάρι σκόνη
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι
Πλένω το κρέας, το κόβω σε μικρά κομμάτια, το στραγγίζω και το βάζω σε κατσαρόλα με το καυτό λάδι να τσιγαριστεί.
Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο και τέλος το σκόρδο. Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω τη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Σιγοβράζω σκεπασμένο να μαλακώσει (1 ώρα περίπου). Ξεσκεπάζω και δυναμώνω τη φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό, με μακαρόνια ή άλλο ζυμαρικό και τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι πχ).
-Προτιμώνται χοντρά μακαρόνια (Νο3 ή 5).
-Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μπούτι γαλοπούλας (ολόκληρο) αντί στήθος.
Πολύ καλή συνταγή .
Σε ευχαριστώ και θα περιμένω τις εντυπώσεις σου!