4 xοιρινές μπριζόλες
6 πατάτες, στα 4 ή 8
χυμός 1 λεμονιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. ρίγανη
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1/2 κ.γλ. κύμινο (προαιρετικά)
1/2 κ.γλ. κόλιαντρο (>>)
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά (>>)
1 κλαράκι δεντρολίβανο (>>)
αλάτι, πιπέρι
Πλένω τις μπριζόλες και τις στραγγίζω. Τις βάζω σε ταψί με τις πατάτες, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο. Προσθέτω λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Ανακατεύω, βάζω τις μπριζόλες πάνω στις πατάτες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (200οC), γυρίζοντας και περιβρέχοντάς τες κατά διαστήματα με τη σάλτσα.
Όταν οι μπριζόλες πάρουν χρώμα (περίπου σε 1 ώρα) τις σκεπάζω με τις πατάτες, χαμηλώνω τη φωτιά στους 180ο C και ψήνω για άλλη 1/2 ώρα.
-Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πράσινα λαχανικά.