Ψάρι φιλέτο πλακί φούρνου

500 γρ φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου
3 πατάτες
1-2 μέτριες ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κρασιού νερό
3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο ή 1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
* 1 κ. γλ. μπούκοβο
* 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι & πιπέρι

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Από πάνω κόβουμε σε φετούλες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. Τοποθετούμε το ψάρι κομμένο σε μέτριες φέτες (5-6 εκ.) πάνω, πάνω ώστε να ψηθεί καλά και να μην λιώσει.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο λιωμένο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ~ 45′.

Σημ.: Αν το φαγητό μας έχει πολλά υγρά θα αργήσει να ψηθεί. Η καπνιστή πάπρικα του πάει πολύ αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε στην αγορά, την αντικαθιστούμε με γλυκιά. Αν οι ντομάτες μας δεν είναι αρκετά ώριμες, προσθέτουμε στο φαγητό μας και 1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας.

1 σκέψη για το “Ψάρι φιλέτο πλακί φούρνου”

  1. Η συνταγή αυτή και οι φωτο που τη συνοδεύουν είναι προσφορά αναγνώστριας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *