1 κοτόπουλο σε μερίδες
½ κιλό χωριάτικες χυλοπίτες με αυγά, ή ταλιατέλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Πλένω και στραγγίζω το κοτόπουλο και το βάζω σε ταψί ή πυρέξ. Το αλείφω με το μισό λάδι, το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με τα μυρωδικά.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο και το γυρίζω να ροδίσει.
Όταν πάρει χρώμα, προσθέτω τη ντομάτα και 2 ποτήρια καυτό νερό.
Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο (1 ώρα περίπου), προσθέτω 4 ποτήρια καυτό νερό, λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτω τις χυλοπίτες, ανακατεύω καλά και ψήνω για 15′- 20′ ακόμα να μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο βραστό νερό αν χρειαστεί.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύω, να πάρει μόλις μία βράση.
Σερβίρεται ζεστό, με φρεσκοκομμένο πιπέρι και τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κλπ.)