Αρνάκι φρικασέ με μαρούλια

1 1/2 κιλό αρνάκι σπάλα, κομμένο σε μερίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 μαρούλια
1/2 φλ. άνηθος
1 ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
1 ποτηράκι κρασί άσπρο (>>)
3 κ. σ. μαιντανό (>>)
1 κ. γλ. ρίγανη (>>)
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια (χυμός)
1 κ. σούπας κορνφλάουρ ή αλεύρι (προαιρετικά)

Κόβω το κρεμμύδι σε φετούλες και ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια.
Πλένω και στραγγίζω το κρέας και το τσιγαρίζω σε φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι, γυρίζοντάς το να ροδίσει απ’όλες τις πλευρές.
Προσθέτω τα κρεμμύδια, να μαραθούν χωρίς να μαυρίσουν.
Σβήνω με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτω ζεστό νερό που μόλις να το μισοσκεπάζει και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει (1 ώρα 15′ περίπου), κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Στο μεταξύ καθαρίζω τα μαρούλια και πλένω και ψιλοκόβω τον μαιντανό και άνηθο. Πλένω καλά τα μαρουλόφυλλα και τα στραγγίζω. Τα κόβω με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα, μαζί με τον μαιντανό, τον άνηθο και τη ρίγανη. Ανακατεύω και βράζω για άλλα 20′, να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Aποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ετοιμάζω αυγολέμονο και “αυγοκόβω” το φαγητό:
Σε μπωλ χτυπάω τα αυγά με το αλεύρι, διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι νερό. Προσθέτω το λεμόνι και σιγά –σιγά ζεστό ζουμί από το φαγητό.
Αδειάζω το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την. Την ξαναβάζω στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει την αποσύρω.
Σερβίρεται ζεστό.
-Μπορεί να γίνει και με κατσικάκι αντί αρνί.
-Η σάλτσα να είναι πηχτή και όχι νερουλή σαν σούπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *