Ρεβύθια σούπα


1/2 κιλό ρεβύθια ξεφλουδισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γλ.ρίγανη (προαιρετικό)
1 κ.γλ.δεντρολίβανο (>>)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (>>)
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (>>)
1 λεμόνι (ο χυμός)
αλάτι, πιπέρι

Πλένω τα ρεβύθια και τα μουλιάζω σε μπωλ με νερό βρύσης από βραδύς (καλύτερα 18-24 ώρες).
Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω.
Τα βάζω σε κατσαρόλα και προσθέτω νερό που να τα σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα.
Τα ξαφρίζω και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα, σε χύτρα ταχύτητος 15′).
Προσθέτω κρεμμύδι, ρίγανη, δάφνη, δεντρολίβανο και βράζω για ακόμα 40′ (σε χύτρα ταχύτητος 10′).
Προσθέτω το λάδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύω να πάρουν μόλις μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά.
Σερβίρονται ζεστά, με λάδι και λεμόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *