Φιλέτα ψαριού τηγανητά

1 κιλό φιλέτα ψαριού (πχ. μπακαλιάρος ή γλώσσα κλπ.)
λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
1 φλ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι

Ξεπαγώνω τα φιλέτα, αν είναι κατεψυγμένα και τα στραγγίζω καλά σε σουρωτήρι.
Τα αλευρώνω, τινάζοντας για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και τα τηγανίζω (ένα-ένα) σε άφθονο καυτό λάδι, να χρυσοκοκκινίσουν (περίπου 10′), γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Το αλατοπίπερο το ανακατεύω με το αλεύρι ή καλύτερα το ρίχνω στο τηγανισμένο ψάρι.

-Αν θέλω, μαρινάρω τα φιλέτα πριν τα τηγανίσω, με χυμό 1 λεμονιού για >1/2 ώρα.

-Σερβίρεται ζεστό, γαρνιρισμένο με τέταρτα λεμονιού. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές ή χόρτα βραστά. Επίσης ταιριάζουν βραστά λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, κολοκυθάκια, παντζάρια).

ΜΕ ΧΥΛΟ (ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ)

1 φλ. αλεύρι
1 φλ. μπύρα (ή 1κ.γλ. μπέηκιν
πάουντερ και ανάλογο νερό)
1/2 κ.γλ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1 αυγό (>>)
αλάτι, πιπέρι

Δουλεύω σε μπωλ το κουρκούτι με σύρμα και το βάζω στο ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον, να δέσει για να γίνει τραγανιστό το ψάρι.
Βουτάω τα φιλέτα στο κουρκούτι και τα τηγανίζω ως άνω.
-Στο κουρκούτι βάζω αν θέλω και 1 αβγό, του οποίου το ασπράδι χτυπάω να γίνει πηχτή μαρέγγα. Τον κρόκο μπορώ να τον παραλείψω και να τον χρησιμοποιήσω αλλού.
-Το ψάρι συγκρατεί καλύτερα τον χυλό αν το έχω αλευρώσει.

2 σκέψεις για το “Φιλέτα ψαριού τηγανητά”

  1. Το δοκίμασα και έγινε πολύ ωραίο ☺️
    Ευχαριστώ κύριε Κώστα

  2. Ευχαριστώ κι εγώ κυρία Όλγα, χαίρομαι που σας άρεσε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *