2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο (πχ. jasmine)
1/2 κιλό ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
4 μανιτάρια τεμαχισμένα
1 κρεμμύδι φετούλες
1 κ. γλ, σκόνη σκόρδου
3 αβγά
2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
1 κ. σ. σκόνη τζίντζερ
1 ζαμπονάkι (luncheon meat) σε μικρές φετούλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Βράζω και σουρώνω το ρύζι.
Σε γουώκ ή τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Προσθέτω τα ανάμεικτα λαχανικά και τα τεμαχισμένα μανιτάρια να τηγανισθούν ελαφρά. Σπάζω πάνω τους τα αβγά και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα να γίνουν στραπατσάδα. Προσθέτω το ζαμπονάκι, το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύω.
Σερβίρεται ζεστό.