Mπουτάκια κοτόπουλου λεμονάτα

8 μπουτάκια (“κοπανάκια”) κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φετούλες
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (ο χυμός)
1 κ. γλ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι δεντρολίβανο
1/4 κ. γλ. τζίντζερ
1/4 κ.γλ. κύμινο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γλ.γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι

Πλένω καλά και στραγγίζω τα μπουτάκια.
Σε κατσαρόλα τα τσιγαρίζω στο λάδι, ανακατεύοντας να ροδίσουν καλά απ’όλες τις πλευρές.
Προσθέτω το κρεμμύδι, να ξανθήνει και τέλος το σκόρδο.
Σβήνω με το λεμόνι και προσθέτω 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλατοπίπερο, μπαχαρικά, δάφνη και δεντρολίβανο.
Σιγοβράζω σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει (30′ περίπου), προσθέτοντας ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
Ξεσκεπάζω, προσθέτω τη ρίγανη και δυναμώνω τη φωτιά, να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρονται ζεστά, περιχυμένα με τη σάλτσα τους και συνοδευμένα με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *